Συμμετοχή

Το Syndicalaizer έχει σκοπό την δημιουργία μιας ενιαίας ιστοσελίδας  αναρτήσεων ανακοινώσεων του Συνδικαλιστικού & Φοιτητικού Κινήματος στην Ελλάδα. Ξεκίνησε να λειτουργεί πρωτοβουλιακά, αλλά στόχος είναι κάθε Σωματείο, Ομοσπονδία και Φοιτητικός Σύλλογος να αναρτά τις δικές του αποφάσεις. Η υλοποίηση αυτού του στόχου μπορεί να γίνει στο Syndicalaizer ή όπου επιλέξει το κίνημα. Σκοπός είναι να συντονίζουμε οριζόντια δράσεις και πρωτοβουλίες, να ενημερώνουμε, να οργανώνουμε και να διαδίδουμε τα αιτήματά μας.

Το Syndicalaizer λειτουργεί από το Μάρτιο του 2012 έχοντας αναδείξει το κενό ύπαρξης μιας τέτοιας ιστοσελίδας. Οι αναρτήσεις έφτασαν τις 9.500, οι “αναγνώστες” λογαριασμοί email, Facebook & Twitter είναι πλέον 1000άδες… Συνδικαλιστές-τριες έρχονται σε επαφή με το Syndicalaizer συχνά, ενημερώνονται πχ για διώξεις σε άλλα σημεία της χώρας όπου δεν υπάρχει φυσική επαφή, αναπαράγουν ανακοινώσεις και “παίρνουν ιδέες” για δράσεις από Σωματεία που δεν συνάντησαν ποτέ/ ακόμα.

Αυτή η συγκέντρωση υλικού ΔΕΝ πρέπει να γίνεται από έναν (ή μια χούφτα) διαχειριστές. Αυτό αποτελεί 1) ανάθεση 2) προβλήματα στο χρόνο δημοσίευσης και 3) στην διάχυση. Παράδειγμα, σχετικά με την 3ήμερη Γενική Απεργία 06-07-08/05 αναρτήθηκαν περίπου 240 καλέσματα σωματείων σε δράσεις στο Ημερολόγιο (!) … με λίγες αλλά σημαντικές μέρες καθυστέρηση. Επίσης, είναι διαφορετικό το link μιας ανακοίνωσης απεργίας για την Κυριακή Αργία να διαδίδεται αποκλειστικά από το μέσο αυτό διαδικτυακά και να το διαδίδει ένας admin εμποροϋπάλληλος, μέλος του αντίστοιχου σωματείου, με την πραγματική γείωση που έχει.

Συνεπώς, καλείται όποιος και όποια αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα & την χρηστικότητα, να αποκτήσει το Συνδικαλιστικό & Φοιτητικό Κίνημα στην Ελλάδα ένα κοινό ηλεκτρονικό βήμα … να εξουσιοδοτηθεί από το Σωματέιο του ώστε να αναρτά τις αποφάσεις του Σωματείου του.

Υ.Γ. Το Syndicalaizer

  • δεν έχει καμία σχέση με συνδρομές – έσοδα ή όποια άλλη χρηματική συνδιαλλαγή με τα Σωματεία.
  • δεν κάνει επιλογή ανακοινώσεων με πολιτικά ή άλλα κριτήρια, αναδημοσιεύονται όλα όσα αλιεύουμε, ασχέτως περιεχομένου.
  • καλεί σε εγγραφή κάθε συνδικαλιστικό φορέα
  • “σύντομα” παρουσιάση του εγχειρήματος σε πόλεις της χώρας…

20/05/2016

—————————————————————————————-

*Παράδειγμα τέτοιας απόφασης:

Το Σωματείο Αστροναυτών Βουργουνδίας βεβαιώνει ότι ο Γιώργος Θαλάσσης είναι μέλος του Σωματείου και τον εξουσιοδοτεί να αναρτά τις αποφάσεις του Σωματείου στην ιστοσελίδα Syndicalaizer. Επιθυμούμε την αποστολή κωδικού πρόσβασης στο email giorgos.katerina@spithas.gr. Η ανάρτηση αναδημοσιεύσεων, άρθρων, προσωπικών κειμένων/σχολίων δεν επιτρέπεται και αυτό είναι αποδεκτό από το Σωματείο μας. Επίσης, για την υπόθεση αυτή καμία χρηματική υποχρέωση δεν δεχόμαστε από/προς το Syndicalaizer και από/προς τον Γιώργο Θαλάσση.

—————————————————————————————-

Οδηγίες ανάρτησης για όποιον λάβει κωδικό (v.2)

https://syndicalaizer.files.wordpress.com/2015/04/manual-posting-on-syndicalaizer.pdf