Περί

Σύντομη παρουσίαση (αναλυτικά στην καρτέλα Συμμετοχή):

Το Syndicalaizer έχει σκοπό την ανάδειξη κενού μιας ενιαίας ιστοσελίδας  αναρτήσεων ανακοινώσεων του Συνδικαλιστικού & Φοιτητικού Κινήματος στην Ελλάδα. Ξεκίνησε να λειτουργεί πρωτοβουλιακά, αλλά στόχος είναι κάθε Σωματείο, Ομοσπονδία και Φοιτητικός Σύλλογος να αναρτά τις δικές του αποφάσεις. Η υλοποίηση αυτού του στόχου μπορεί να γίνει στο Syndicalaizer ή όπου επιλέξει το Κίνημα. Σημασία έχει να συντονίζουμε οριζόντια δράσεις και πρωτοβουλίες, η ενημέρωση, η οργάνωση και η διάδοση των αιτημάτων. Έτσι λοιπόν, ο λόγος απευθείας στους εργαζόμενους!

——————————————————

Σημειώσεις:

– ΔΕΝ κάνουμε επιλογή ανακοινώσεων. Αναμεταδίδουμε αποφάσεις Συνδικαλιστικών Οργάνων ανεξαρτήτου περιεχομένου.

– Ανεβαίνουν αποκλειστικά ολόκληρες ανακοινώσεις & όχι αποσπάσματα.

– Τα σχόλια είναι κλειδωμένα. Η σελίδα αυτή δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης. Έτσι, δεν εκθέτουμε ούτε εμείς τις απόψεις μας.

– Η ιστοσελίδα δεν λειτουργεί αντιπαραθετικά προς τις ιστοσελίδες του καθέ ενός Σωματείο ξεχωριστά. Αποτελεί συμπληρωματικό εργαλείο.

– Δεν υπάρχει καμία οικονομική σχέση μεταξύ του Syndicalaizer και των Σωματείων.

– Εκτός από το να σερφάρετε στο Syndicalaizer, υπάρχουν κι εναλλακτικοί τρόποι να βλέπετε τις αναρτήσεις:

1. E-mail List ή RSS, εγγραφή στο Home

2. Στο Facebook Page: Syndicalaizer.Wordpress.Com

3. Στο Twitter ακολουθούμε @Syndicalaizer ή #ergnews


Ενημερωτικά:

22/05/2017 http://wp.me/p2jFOi-8Ga

Το Syndicalaizer μετά από μια γεμάτη 5ετία παρουσίας και ανάρτησης 13.500 ανακοινώσεων Συνδικάτων, ρείχνει τίτλους τέλους. Για τώρα τουλάχιστον. Ελπίζουμε να σας φάνηκε χρήσιμο. Δεν χρειάζεται κάποια ανάλυση, οι λόγοι είναι τεχνικοί & προσωπικοί… σίγουρα όχι “πολιτικοί”. Εάν επανακαθοριστούν ορισμένα πράγματα ίσως στο μέλλον ξαναβγει στον αέρα. Το όποιο σχόλιο, απορία κτλ στο nexaist@yahoo.com. Καλή συνέχεια…

12/12/2016 http://wp.me/p2jFOi-7lX

Οι περισσότερες αλλαγές που χρειάζεται το Syndicalaizer δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουν λόγω των περιορισμών της WordPress.Com. Για παράδειγμα το συμμάζεμα του καταλόγου σωματείων (ο οποίος και σε αυτό το χάλι που βρίσκεται χρησιμοποιείται καθημερινά από δεκάδες κόσμου), η αποστολή συγκεντρωτικών email (πχ ανά ημέρα & όχι ανά ανάρτηση, συγγνώμη για πλημμύρισμα του inbox σας :P)

Πάρθηκε η απόφαση το Syndicalaizer να μεταφερθεί σε άλλο server, αυτό θα

– λύσει τα χέρια & θα γίνονται οι επιθυμητές αλλαγές

– περιορίσει λίγο το (μικρό αλλά υπαρκτό) κόστος λειτουργίας

– και άλλα, που δεν είναι του παρόντος…

Βέβαια αυτό, η μεταφορά σε άλλο server, μπαίνει σε σχεδιασμό διμήνου… τουλάχιστον.

19/02/2016 http://wp.me/p2jFOi-5ut

Το αρχείο RSS που χρησιμοποιεί το Syndicalaizer, ώστε να εντοπίζει ανακοινώσεις συνδικάτων, είχε καταστραφεί στο μεγαλύτερο κομμάτι του. Το επιδιορθώσαμε και το δίνουμε εκ νέου για κατέβασμα. Κάποιες λίγες ιστοσελίδες δεν έχουν νέα ανάρτηση περισσότερο από ένα χρόνο, τις κρατήσαμε στη λίστα. Αυτό επειδή πχ μια εκλογή νέου ΔΣ μπορεί να επανεκκινήσει τη χρήση της ιστοσελίδας. Το παραπάνω αρχείο κατά καιρούς θα ανανεώνεται χωρίς νέα ενημερωτική ανάρτηση. Τέλος, αν έχει παραληφθεί κάποια ιστοσελίδα σωματείου επικοινωνήστε μαζί μας.

02/04/2015 http://wp.me/p2jFOi-4yp

Σχεδιάσαμε 4 αυτοκόλλητα συνδικαλιστικού περιεχομένου βάση προταγμάτων που αντλήσαμε από ανακοινώσεις Σωματείων. Τα αναρτούμε εδώ σε έγχρωμη & ασπρόμαυρη έκδοση μετρημένη για εκτυπωση σε Α4 χωρισμένο στα 4. Είναι ελεύθερα για αναπαραγωγή, εκτύπωση, διακίνηση. Σαν Syndicalaizer.com αποστέλλουμε δωρεάν τα αυτοκόλλητα σε όποιον επικοινωνήσει μαζί μας (Δείτε καρτέλα Επικοινωνία) με αντικαταβολή. Λόγω κόστους εκτύπωσης τα αυτοκόλλητα θα είναι ασπρόμαυρα, σε 4×5 φύλλα ή 4×10 φύλλα ή κατόπιν συνεννόησης περισσότερα. Όσο αντέξει ο εκτυπωτής και τα μελάνια :)

Κάνετε κλικ στις εικόνες για μεγαλύτερη ανάλυση.

05/03/2015

Η εφαρμογή αυτή είναι μια τυπική mobile έκδοση της ιστοσελίδας Syndicalaizer. Τώρα μαζί σας έχετε ένα χρήσιμο εργαλείο για να ξέρετε που γίνονται κινητοποιήσεις, ποιοι Σύλλογοι συνεδριάζουν, ποια Σωματεία είναι σε απεργία κ.α. Τώρα κατά τη διάρκεια μιας Γενικής Συνέλευσης ψάχνετε για διώξεις συνδικαλιστών κ.α. ώστε να προτείνετε αντίστοιχα ψηφίσματα. Τα μέσα που έχει στη διάθεσή του το Syndicalaizer είναι πενιχρά, η διάδοση της εφαρμογής… όπως και ολόκληρου του εγχειρήματος… είναι στο χέρι μας. 1) Αναζητήστε την εφαρμογή Syndicalaizer στο Play Store. 2) Κατεβάστε το αρχείο .apk στον υπολογιστή σας από εδώ https://www.dropbox.com/s/0xpan1wxm865vtw/Syndicalaizer.apk?dl=0 3) Περιηγηθείτε απευθείας στο Play Store https://play.google.com/store/apps/details?id=com.syndicalaizer

06/02/2015
Τα καλέσματα των Σωματείων σε συγκεντρώσεις συχνά γίνονται αποκλειστικά με αφίσες, και όχι με ανακοινώσεις. Έτσι, μια σειρά από κινητοποιήσεις δεν δημοσιεύονταν στο Syndicalaizer και δεν διακινούνται επαρκώς. Πλέον διαθέτουμε αποθηκευτικό χώρο, 3 gb, ικανό να φιλοξενήσει έναν σημαντικό αριθμό εικόνων. Δημοσιεύονται λοιπόν αφίσες, προσαρμοσμένες στα Αρχική (Home) και μαζεμένες θα συσσωρεύονται στο μενού “Αφίσες”. Οι κινητοποιήσεις που αναφέρονται σε αφίσες, θα καταγράφονται κανονικά και στο Ημερολόγιο Κινητοποιήσεων.

10/11/2014 http://wp.me/p2jFOi-3VB

Το Syndicalaizer.com αναστέλλει την λειτουργία του για αόριστο χρόνο. Ελπίζουμε α) Να ξεπεραστεί σύντομα το πρόβλημα που προέκυψε και να είμαστε πάλι κοντά σε μερικές μέρες, και όχι μήνες. β) Μέχρι τότε να έχει πλημμυρίσει το mail-box από μηνύματα για Συμμετοχή (Δείτε σχετική καρτέλα). Τα εισερχόμενα μηνύματα θα ελέγχονται ανά κάποιες ημέρες. Τέλος, όποιος έχει συνηθίσει να παίρνει τη συνδικαλιστική του δόση βέβαια μπορεί πάντα να κατεβάσει από την καρτέλα Περί το rss αρχείο, ώστε να μένει ενήμερος.

06/10/2014 http://wp.me/p2jFOi-3Ij

Ανέβηκε .pdf με “Οδηγίες συγχρονισμού κινητού Android με το Ημερολόγιο Κινητοποιήσεων”. Έτσι, άμεσα και εύκολα θα ενημερώνεστε για πορείες, απεργίες κτλ του επόμενου διαστήματος και με ένα κλικ τις ανακοινώσεις Σωματείων που αντιστοιχούν. Πρόσβαση από την καρτέλα Ημερολόγιο Κινητοποιήσεων.

02/10/2014 http://wp.me/p2jFOi-3Gw

Το Syndicalaizer κατοχύρωσε το url προσπερνόντας το wordpress –> www.syndicalaizer.com . Η ιστοσελίδα συνεχίζει να φιλοξενείτε στην WordPress.Com. Όσοι έχουν συνδέσμους για την παλιά διεύθυνση ας τα κρατήσουν. Αυτά ανακατευθύνονται στη νέα διεύθυνση αυτόματα. Επίσης, δεν θα εμφανίζονται πλέον διαφημίσεις στο τέλος των αναρτήσεων. Μέχρι τώρα σε ένα μικρό ποσοστό αναρτήσεων εμφανιζόταν ένα διαφημιστικό banner στο κάτω μέρος. Οι διαφημίσεις ΔΕΝ είχαν να κάνουν με την τσέπη της διαχείρισης του Syndicalaizer, είναι μέρος της συμφωνίας στο δωρεάν πακέτο της WordPress.Com, ώστε να μην πληρώνει αυτός που φιλοξενείτε.

01/10/2014 http://wp.me/p2jFOi-3Gi

Το Syndicalaizer πριν από ένα μήνα δημιούργησε το Ημερολόγιο Κινητοποιήσεων. Εκεί καρφιτσώνονται Απεργίες, Διαδηλώσεις, Γενικές Συνελεύσεις, Καταλήψεις, Δικαστήρια, Συντονισμοί που περιέχονται στις αποφάσεις Σωματείων και Φοιτητικών Συλλόγων που αναδημοσιεύονται στο Syndicalaizer. Στην παρούσα φάση παρακολουθούμε ~120 ιστοσελίδες Σωματείων, το rss αρχείο εδώ. Βέβαια πολλές ιστοσελίδες δεν ενημερώνονται για τα τεκτενόμενα των Σωματείων τους εδώ και καιρό, οπότε ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μικρότερος του 120. Παρ’ όλα αυτά, μέσα σε έναν μόνο μήνα το Ημερολόγιο κατέγραψε 130 κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα! Κι αυτή η εικόνα είναι μόνο ένα κομμάτι του Συνδικαλιστικού και Φοιτητικού Κινήματος. Φανταστείτε τι δυναμική μπορεί να αποκτήσει ένα τέτοιο εργαλείο, όσο προχωράει η αποκεντρωμένη συμμετοχή του καθενός αναρτώντας τις ανακοινώσεις του Σωματείου του.