15/05/2017 Σ ΟΤΑ Αττικής (Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά #ergnews)

Συνδικάτο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αττικής

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΤΟΥ ΜΑH. ΑΠΟ ΤΙΣ 12:00 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΗ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ. 

Συνάδελφοι σσες συμβασιούχοι

Δεν πρέπει να περάσει η απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Προχωράμε, δεν κάνουμε Βήμα πίσω από το Δικαίωμα μας στη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά. Ενώνουμε τη φωνή μας τη δύναμη μας με τους συναδέλφους συμβασιούχους από τους Δήμους της  Θεσσαλονίκης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Παίρνουμε μέρος μαζικά στην ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη ΠΕΜΠΤΗ 18 Μαΐου από τις 12:00 μέχρι το τέλος ωραρίου και στη συγκέντρωση στις 13:00 στη πλ. Κλαυθμώνος.  

Απαιτούμε από τη κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση και να μετατρέψει όλες τις  συμβάσεις σε Αορίστου Χρόνου.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Αν ήθελε θα προχωρούσε στη κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας με ταυτόχρονη Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ο βρώμικος σχεδιασμός της. Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι είναι απαραίτητοι στις υπηρεσίες των δήμων. Όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς αυτούς οι περισσότεροι δήμοι δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν. Κρατά λοιπόν όλη την αντιδραστική νομοθεσία των προηγούμενων κυβερνήσεων στο ακέραιο προκειμένου αύριο η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών να μπορεί να εκχωρεί τις υπηρεσίες καθαριότητας στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Ας σταματήσουν λοιπόν να λένε ψέματα στους συναδέλφους.

Καμιά εμπιστοσύνη και στη πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ. Ακόμα και σήμερα και παρά τη λυσσαλέα επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι κάνει τα πάντα προκειμένου να διαχωρίσει τους εργαζόμενους ανάλογα με τη σχέση εργασίας τους. Είναι αυτή η πλειοψηφία που όλο το προηγούμενο διάστημα καλούσε σε κοινό μέτωπο τους δημάρχους. Ποιους δηλαδή; Αυτούς που όλο το προηγούμενο διάστημα υλοποιούσαν μέχρι κεραίας την αντιδραστική πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνάδελφοι εμείς έχουμε τη δύναμη. Μπορούμε και πρέπει να σταματήσουμε και τους σχεδιασμούς τους και τη πολιτική τους. Με τον αγώνα μας, την οργάνωση μας και τη μαζική παρουσία μας μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω. Τούτη τη βδομάδα να μας βλέπουν κάθε μέρα στους δρόμους να είναι η «διαβολοβδομάδα τους».

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ προκηρύσσει ΣΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη Πέμπτη 18-5-2017 από τις 12:00 μέχρι το τέλος ωραρίου για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας και συγκέντρωση στις 13:00 στη πλατεία Κλαυθμώνος. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία του κλάδου, τις επιτροπές αγώνα των συμβασιούχων με αποφάσεις τους να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

15/05/2017

Comments are closed.