15/05/2017 ΣΕ Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής (Συνεχίζουμε τον αγώνα μας #ergnews)

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής

Οι εργαζόμενοι της Vodafone εδώ και μια βδομάδα δίνουμε μια δυναμική, αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της εργοδοσίας να χτυπήσει τα δικαιώματα μας. Μετά την ανακοίνωση για περικοπή του διαλείμματος οι εργαζόμενοι κυρίως στο Φαλήρο και στον Φοίνικα αλλά και με συμμετοχή και από τα υπόλοιπα κτίρια βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις με διαδοχικές στάσεις εργασίας έχοντας διαμορφώσει ένα πλαίσιο διεκδικήσεων που απαιτούμε να ικανοποιηθούν.

Οι μέρες αυτές ήταν πολύ διδακτικές από πολλές απόψεις:

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούμε καθημερινά μαζικές συνελεύσεις έξω από τα κτίρια όπου αποφασίζουμε την συνέχεια των κινητοποιήσεων πετυχαίνοντας έτσι μια συσπείρωση που δεν έχει καταφέρει να σπάσει η εργοδοσία ούτε με το καρότο ούτε με το μαστίγιο. Μέσα από τις συνελεύσεις αυτές διαμορφώθηκε και το πλαίσιο αιτημάτων.

Έσπασε με κρότο η βιτρίνα που προσπαθεί εναγωνιωδώς να διατηρήσει η εργοδοσία: ότι είναι δήθεν διαλλακτική, συζητάει και ακούει τους εργαζόμενους. Έτσι αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων όπως απαίτησε η συνέλευση, ακύρωσε την συνάντηση της Πέμπτης σε μια επίδειξη τσαμπουκά μόνο και μόνο για να την ξαναζητήσει εσπευσμένα, “άτυπη” υποτίθεται συνάντηση, όταν είδε ότι δεν υποχωρούμε. Και όλα αυτά ενώ είναι ξεκάθαρο ότι το σύνολο των συναδέλφων δεν δέχονται το νέο μέτρο. Ταυτόχρονα εντείνει την προσπάθεια τρομοκράτησης και εξαγοράς. Έτσι από την μια υπάρχει η τουλάχιστον αστεία εικόνα μανατζαρέων και λοιπών εργοδοτικών να … αράζουν στο μπαλκόνι κοιτώντας μας ή να καπνίζουν στο προαύλιο (τουλάχιστον 3 ώρες μετρήσαμε. Πρέπει να έχουν πολύ μεγάλο διάλειμμα αυτοί!). Από την άλλη να παίρνουν τηλέφωνα ζητώντας από τους εργαζόμενους που κινητοποιούνται να έρθουν το Σάββατο για 2 ώρες υπερωρία και να το πληρωθούν 8ωρο συν ένα ρεπό(!!).

Στις μέχρι τώρα συναντήσεις, η επιχειρηματολογία της εργοδοσίας είναι αποκαλυπτική. Στην αρχή προσπαθούνε να μας πείσουν ότι δεν έχουμε καταλάβει σωστά και ότι η μείωση από 60 λεπτά σε 50 δεν είναι μείωση αλλά εξορθολογισμός. Στην συνέχεια ανοίγουν τα πραγματικά χαρτιά τους. “Πρέπει να κάνουμε τα τηλεφωνικά κέντρα ελκυστικά προς επενδυτές για να αναπτυχθεί η εταιρεία” Αυτή είναι συνάδελφοι η ουσία. Τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια για να κόψουν μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα, για να μας πεθάνουν στην φορολογία, τα ίδια επιχειρήματα χρησιμοποιούν και τα μονοπώλια, για να κόψουν 10 λεπτά διάλειμμα. Ακριβώς αυτή είναι η ελκυστική για τους επενδυτές εργασιακή πραγματικότητα που θέλουν να χτίσουν. Μισθοί πείνας, μηδενικές κοινωνικές παροχές, εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα. Γιατί η ανάπτυξη που επιδιώκουν είναι ακριβώς ανάπτυξη δική τους, των κερδών τους, χτισμένη πάνω στις μεσαιωνικές εργασιακές συνθήκες που θέλουν να επιβάλλουν και να διατηρήσουν στο μέλλον. Αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού των μονοπωλίων είναι αυτά τα μέτρα αλλά και αυτά που θα έρθουν (γιατί μετά τον  εξορθολογισμό του διαλείμματος θα έρθει ο εξορθολογισμός των μισθών και των υπόλοιπων δικαιωμάτων μας). Εξάλλου έφεραν σαν παράδειγμα την e value… Δεν είναι μόνο ο χρόνος που κερδίζει ο εργοδότης από την μείωση αλλά η ανάγκη του ενός μονοπωλίου να είναι πιο ανταγωνιστικό από το άλλο. Βέβαια ανταγωνισμός για τα μονοπώλια στην κούρσα της ανταγωνιστικότητας σημαίνει διάλυση των εργασιακών σχέσεων, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ενοικίαση,  χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας (διάλειμμα, συνθήκες υγείας & ασφάλειας κτλ) Γι αυτό η εργοδοσία φοράει το αδιάλλακτο πρόσωπό της απέναντι στο αυτονόητο δικαίωμα της ξεκούρασης.

Να θυμίσουμε ότι τα 60 λεπτά διαλείμματος είναι κατάκτηση των εργαζομένων που προέκυψε μέσα από την οργανωμένη μαζική διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας και σε επίπεδο επιχείρησης και κλάδου. Η εργοδοσία χρησιμοποιώντας όλους τους αντεργατικούς νόμους, δημιούργησε εργαζόμενους με πολλές ταχύτητες, τους διαχώρισε στην πράξη όχι μόνο ως προς το διάλειμμα αλλά συνολικά σε μισθολογικά και άλλα δικαιώματα. H λάσπη που ρίχνουν στο σωματείο στους αγώνες και στις διεκδικήσεις του δεν πιάνει, εμείς διεκδικούμε όχι μόνο να παραμείνει το 60λεπτο διάλειμμα και τα υπόλοιπα δικαιώματα για τους παλιότερους εργαζόμενους που το δικαιούνται, αλλά αυτό να επεκταθεί σε όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου Vodafone, σαν στοιχείο της σύμβασης εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην Vodafοne

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Ο ανταγωνισμός των μονοπωλίων και τα αποτελέσματα που έχει στην ζωή μας δείχνουν κάτι. Ότι οι εργαζόμενοι στις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική αλλά και συνολικά όχι μόνο δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε με το να στοιχηθούμε με βάση τις επιδιώξεις και τις ανάγκες του εργοδότη μας αλλά το αντίθετο. Η δική μας δύναμη, το δικό μας συμφέρον είναι ο κοινός αγώνας ενάντια στον κοινό εχθρό. Τα χαρακτηριστικά που δυνάμωσαν τον αγώνα μας αυτή τη βδομάδα πρέπει να τα διατηρήσουμε και να τα εντείνουμε:

Μαζικότητα: Να αγκαλιάσει ο αγώνας μας και τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ομίλου. Να πάρει τα ίδια μαζικά χαρακτηριστικά και στα υπόλοιπα κτίρια του ομίλου. Στο Ρέντη, στα Πετράλωνα, στην Αδριανείου και στο Χαλάνδρι. Παντού οι εργαζόμενοι χτυπιούνται από την εργοδοσία. Να μπούνε στον αγώνα, να εμπλουτίσουνε το πλαίσιό μας με νέα αιτήματα.

Οργάνωση: Να συνεχίσουμε με τις γενικές μας συνελεύσεις οργανωμένα. Εκεί που όλοι κρίνονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους ανοιχτά και φανερά. Να δυναμώσουμε τα σωματεία μας, την κατεύθυνση ρήξη με τα μονοπώλια. Να γίνουμε  όλοι μέλη και στο επιχειρησιακό σωματείο μας και στο κλαδικό το ΣΕΤΗΠ, ώστε απο καλύτερη θέση να διεκδικούμε, να φτάνει η φωνή μας πιο μακριά. Μην ξεχνάμε ότι τις συλλογικές συμβάσεις τις ξήλωσαν από κοινού με τις κυβερνήσεις οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ που την ελέγχουν, ακριβώς επειδή η πλειοψηφία των εργαζομένων δεν είναι γραμμένη στα σωματεία για να τους πετάξει έξω.

Κατεύθυνση: Ο αγώνας που ξεκίνησε στο Φάληρο επεκτάθηκε και στα υπόλοιπα κτίρια. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στους εργαζόμενους και το κλαδικό σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, αλλά και το ΠΑΜΕ, οι λαϊκές επιτροπές της περιοχής και εργαζόμενοι του κλάδου. Έχουμε τα ίδια συμφέροντα και τον ίδιο εχθρό. Τις επόμενες μέρες πρέπει να ενταθεί ο συντονισμός μας τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και συνολικά. Να πάρει συγκεκριμένη έκφραση με την συμμετοχή μας στην απεγιακή συγκέντρωση της Τετάρτης και στο συλλαλητήριο της Πέμπτης. Σήμερα που η επίθεση των μεγάλων ομίλων είναι και λυσσαλέα και συντονισμένη απαιτείται συνολική απάντηση σε κάθε γραφείο, σε κάθε όροφο, σε όλο τον όμιλο, σε επίπεδο κλάδου και πανελλαδικά.  Απαιτείται κάθε μικρό ή μεγάλο αγωνιστικό σκίρτημα που αναπτύσσεται σε χώρους δουλειάς και κλάδους να δένεται με την ανάγκη του γενικότερου απεργιακού αγώνα, με την προοπτική όλοι οι επιμέρους αγώνες να συναντώνται και να κορυφώνονται στην απεργία στις 17 Μάη. Να αφήσουμε το στίγμα μας με την μαζική συμμετοχή στις συγκεντρωσεις μαζί με το ΠΑΜΕ και τα υπόλοιπα σωματεία, να μάθουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι τι γίνεται στην vodafone και να πάρουν και αυτοί δύναμη απο τον αγώνα μας. Να πάμε κόντρα σε κυβέρνηση, εργοδοσία και τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ που μαζί με τις κυβερνήσεις συνέβαλαν στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα και τσακίζει τα δικαιώματά μας στο βωμό των κερδών τους.

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ 

Διεκδικούμε :

–  Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας που θα ανακτά και θα καλύπτει τις απώλειες που έχουμε, με πλήρες και σταθερό ωράριο για όλους τους εργαζόμενους, χωρίς κανένα διαχωρισμό μεταξύ των εργαζομένων, ακόμα και με ηλικιακά κριτήρια, κατάργηση της επινοικίασης της εργασίας.Πάλη από κοινού με τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου  για υπογραφή Κλαδικής ΣΣΕ

–  Καμία μείωση του διαλείμματος – 60 λεπτά για όλους στο 8ωρο.

–  Να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις. Καμία αλλαγή και παρέμβαση στις εργασιακές – συνδικαλιστικές ελευθερίες.

–  Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που να ανταποκρίνονται στην φύση της εργασίας μας. Να σταματήσει η σωματική επιβάρυνση από την δυνατή μουσική, τα χειροκροτήματα και τα κουδούνια σε συγκεκριμένα τμήματα στο κτίριο του Κηφισού, να γίνει άμεση αντικατάσταση των καθισμάτων εργασίας με εργονομικά, αντικατάσταση των παλιών ακουστικών με καινούργια, κατάλληλο μέγεθος οθόνης ώστε να μην υπάρχει κούραση στην όραση μας με την αντίστοιχη τοποθέτηση φίλτρου – οθόνης. Να υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις εργασίας για κάθε εργαζόμενο.

–  Να σταματήσει εδώ και τώρα η συνεχής μετακίνηση των εργαζομένων, από κτίριο σε κτίριο. Σε σχέση με την μεταφορά των εργαζομένων από και προς το κτίριο του Κηφισού, να φροντίσει η διοίκηση να τοποθετηθούν επιπλέον δρομολόγια και από άλλα κεντρικά σημεία και σταθμούς. Προτείνουμε από Ελαιώνα να υπάρξουν 3 επιπλέον δρομολόγια ως εξής: 8:40 – 12:40 – 14: 40 και να προστεθεί από Κηφισό δρομολόγιο των 13.00. Να παραχωρηθούν θέσεις parking εντός των εγκαταστάσεων στο κτίριο του Κηφισού για όλους τους εργαζόμενους.

–  Να παραχωρηθεί τουλάχιστον ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους εργαζόμενους σε κάθε κτίριο εργασιών του ομίλου Vodafone και να μειωθούν οι τιμές στα κυλικεία εντός των εγκαταστάσεων, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στους χαμηλούς μισθούς .

–  Καμία κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας-Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτατου μισθού στα 751€.Να σταματήσει τώρα η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση και τα εργατικά δικαιώματα – Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.

–  Να σταματήσει η επινοικίαση εργαζομένων και η ευέλικτη εργασία – Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους – Καμία μείωση μισθών

–  Καμία ώρα εργασίας απλήρωτη – Τώρα τέλος στην εντατικοποίηση της εργασίας μας, διασφάλιση του 8ώρου

–  Καμία αποκοπή έργου, καμία εργολαβία, καμία αλλαγή των εργασιακών μας σχέσεων προς το χειρότερο

15/05/2017

Comments are closed.