13/05/2017 ΣΥ Βιβλίου Χάρτου Ψηφιακών Μέσων Αττικής (Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά – Απεργία #17MGr #ergnews)

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Να συμμετέχουμε όλοι και όλες

στη Γενική Απεργία την Τετάρτη 17 Μάη 2017

καθώς και στο σύνολο των μαχών που έχουμε μπροστά μας.

|| Απεργιακή συγκέντρωση-πορεία: Τετάρτη 17/5, 11πμ, Πολυτεχνείο (Πατησίων) ||

[στη συνέχεια θα ενημερώσουμε και για τις υπόλοιπες κινητοποιήσεις που ως Σύλλογος οργανώνουμε-στηρίζουμε]

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τους αγώνες μας για τα εργατικά συμφέροντα και δικαιώματά μας, για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.

Ενάντια στη συνολική επίθεση που ο κόσμος της εργασίας δεχόμαστε από το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ, το ΔΝΤ κι όλους τους εκάστοτε διαχειριστές του καπιταλιστικού συστήματος.

Ενάντια στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση και τους αντεργατικούς νόμους και τα μνημόνια από όποιους κι αν σχεδιάζονται, ψηφίζονται και εφαρμόζονται.

Ήδη μπροστά μας, στο πλαίσιο του κλεισίματος της περιβόητης «2ης αξιολόγησης» και των «διαπραγματεύσεων» που διενεργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουμε ένα νέο μνημόνιο λεηλασίας, το οποίο, ανάμεσα σε άλλα επώδυνα μέτρα, προβλέπει και νέο πετσόκομμα στις συντάξεις, περαιτέρω περικοπή κοινωνικών-προνοιακών επιδομάτων, σαρωτική μείωση του αφορολογήτου και ιδιωτικοποιήσεις. Ως προς τα νέα μέτρα στο πεδίο της εργασίας, ανάμεσα σε άλλα, ξεχωρίζουμε και την κατάργηση του υπουργικού βέτο για τις ομαδικές απολύσεις, την ουσιαστική διατήρηση της κατάργησης των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την επίθεση σε συνδικαλιστικά δικαιώματά μας. Και βέβαια μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό αντεργατικών-αντικοινωνικών μέτρων ξεχωρίζει και η νέα ολοκληρωτική επίθεση στην Κυριακάτικη αργία με τη σχεδιαζόμενη νομοθέτηση 32 Κυριακών με τα μαγαζιά ανοιχτά!

|| ειδικά για το τελευταίο αυτό μέτρο παραπέμπουμε και στην πρόσφατη ανακοίνωση του Συλλόγου μας για την Κυριακάτικη απεργία στον κλάδο του εμπορίου στις 7 Μάη: https://bookworker.wordpress.com/2017/05/06/apergia07052017/ ||

Απέναντι στην ολοένα κι εντεινόμενη επίθεση που δεχόμαστε, είναι ανάγκη ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ! Είναι ανάγκη να αντιληφθούμε τη δύναμη που έχουμε στα χέρια μας ως οι πραγματικοί παραγωγοί του πλούτου που υπάρχει γύρω μας και που μας τον κλέβουν τα αφεντικά. Βασιζόμενοι στις δικές μας πλάτες,  με όπλο μας την ταξική αλληλεγγύη και με τη συσπείρωσή στο Σύλλογό μας να συνεχίζουμε ολοένα και πιο δυναμικά να οργανωνόμαστε και να αντιστεκόμαστε συλλογικά μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς μας, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε ένα φρένο στους αντεργατικούς νόμους που ψηφίζονται, στην εφαρμογή των μνημονίων, στην υποτίμηση της εργατικής μας δύναμης και στην εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία. Στην κατεύθυνση αυτή αναγκαίος είναι και ο συντονισμός των εργατικών σωματείων στη βάση των κοινών συμφερόντων της τάξης μας. Όπως άλλωστε και η συστράτευση του συνόλου των αντιστεκόμενων και καταπιεζόμενων κομματιών της κοινωνίας στους ταξικούς-κοινωνικούς αγώνες καθώς και η σύνδεση των αγώνων αυτών.

Αγωνιζόμαστε για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σύμφωνες με τις ανάγκες μας. Αυξήσεις στους μισθούς! Λιγότερη δουλειά!

Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά.

Ούτε 52, ούτε 32, ούτε κι 8!

Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά!

Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές και τις ζωές μας!

Κόντρα στις μεθοδεύσεις της υποταγμένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της εργοδοτικής ΓΣΕΕ.

Δεν χαρίζουμε καμία μάχη. Την Τετάρτη 17 Μάη απεργούμε!

13/05/2017

Comments are closed.