05/07/2013 Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου (Πορεία 11/07 ενάντια σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Τρόϊκα #ergnews)

Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου

& Βιομηχανίας Χάρτου

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ –  ΑΤΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΩΡΑ 20:00 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Ε.Ε – ΤΡΟΪΚΑ 

Συναδέλφισσες- φοι, 

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας αποφάσισε τη συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ μαζί με όλες τις ταξικές, εργατικές οργανώσεις της εργατικής τάξης την Πέμπτη 11 Ιούλη, στο Σύνταγμα και αντίστοιχα σε όλες τις πόλεις της χώρας μας. Καλούμε όλα τα σωματεία να πάρουν απόφαση συμμετοχής, να οργανώσουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στα συλλαλητήρια μαζί με το ΠΑΜΕ στην Πέμπτη 11 Ιούλη.
Η Κυβέρνηση με τη μορφή πολυνομοσχεδίου, φέρνει νέο, αντεργατικό οδοστρωτήρα αντιλαϊκών μέτρων τις επόμενες μέρες για να ψηφιστούν στη Βουλή, με στόχο να δώσουν νέο πλήγμα στους μισθούς μας, στις συντάξεις. Προωθούν την κατάργηση της πενθήμερης εργασίας, της Κυριακάτικης  αργίας, τις απλήρωτες υπερωρίες, την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων. Προετοιμάζουν νέα λουκέτα, όπως στην ΕΡΤ, σε δεκάδες οργανισμούς κοινής ωφέλειας του δημοσίου, πετώντας στο δρόμο της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους. Οι καταστροφικές επιπτώσεις δεν θα είναι μόνο για τους εργαζόμενους σε αυτούς τους οργανισμούς, αλλά για όλους τους εργαζόμενους που αξιοποιούν τις υπηρεσίες τους.  Θέλουν να επιβάλουν νέα δεσμά στη συνδικαλιστική δράση, βάζοντας ισχυρά εμπόδια στη λήψη απόφασης για απεργία τρομοκρατώντας παράλληλα με ανταπεργία των εργοδοτών με το λεγόμενο λοκ άουτ που θα νομοθετήσουν.
Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο την πέφτουν σαν τα αρπακτικά πάνω στο ήδη λεηλατημένο εργατικό εισόδημα, την ίδια στιγμή προκλητικά μειώνουν τη φορολόγηση στο κεφάλαιο μέσα από το ίδιο φορολογικό νομοσχέδιο. Τσακίζουν διαρκώς τα δικαιώματα των εργαζομένων και παράλληλα δίνουν απλόχερα δώρα στο κεφάλαιο, να ξεπεράσει την κρίση που τα κέρδη του προκάλεσαν, σε βάρος της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. 
Συνάδελφοι,
Κυβέρνηση, Ε.Ε.,  ΔΝΤ με τη βοήθεια των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, έχουν περάσει την αντιλαϊκή θηλιά στο λαιμό της εργατικής τάξης και συνεχίζουν με ένταση να τη σφίγγουν. Κρύβουν επιμελώς με ψέματα την εφιαλτική πραγματικότητα που μας έχουν επιβάλλει, με τα χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια τους, φτιάχνουν το άσπρο μαύρο καθημερινά και όταν αυτό δεν φτάνει έρχεται η καταστολή,  «ο νόμος και τάξη». Γι’ αυτό δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή, καμία αναμονή. Κάθε σωματείο, κάθε τίμιος συνδικαλιστής, ο κάθε εργαζόμενος, όλοι μαζί έχουμε την ευθύνη απέναντι στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, που υποφέρουν, απέναντι στην εργατική τάξη του κλάδου συνολικότερα.
Να ξεσηκωθούμε, να οργανώσουμε την πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να πάρουμε μέρος στο συλλαλητήριο, με στόχο να κλιμακώσουμε την πάλη και μέσα στο καλοκαίρι, μα κυρίως από Σεπτέμβρη να βάλουμε εμπόδια στη συνεχιζόμενη αντεργατική επέλαση.
Να κινηθούμε ενιαία, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας σε κοινή δράση και συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Να δεχθεί πλήγματα η πολιτική της Κυβέρνησης – ΕΕ, η πολιτική της άλλης διαχείρισης του καπιταλισμού που προετοιμάζουν με το ΣΥΡΙΖΑ, σε ρήξη και ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.
Προσυγκέντρωση του κλάδου για την Αττική, Ομόνοια, 7.30 μ.μ. 
5/7/2013

Comments are closed.